Wie is Frank Houter?

Frank Houter is jouw ervaren en gemotiveerde trainer, als je komt sporten bij Stormtrainingen.
Ik ben een geboren en getogen Westfries, een echte Spanbroeker. “Sporten/bewegen is zoveel meer dan zomaar wat doen. Bewust bewegen is leuk en het motiveert nog eens extra wanneer je dit in groepsverband doet. Bewust actief bewegen is echt mijn ding.”

Ervaring

Ik kon op een gegeven moment van mijn hobby mijn werk maken. Ik werd professioneel fitness- en spinningsinstructeur en zette een succesvolle inline-skating school op. Helaas maakte een burn-out een eind aan deze activiteiten. Tijdens mijn herstelperiode deed ik mee aan recreatieve vormen van sport, meestal in een groep. En toen kwam bij mij het besef: “Actief bewegen is echt mijn ding als de nadruk ligt op samen sporten. Dat vind ik extra motiverend en leuk, zowel voor mezelf als voor degenen die ik les geef.”

Opleiding

In 2015 begon ik met de Module Sport, Facility/Event Management op het Johan Cruijff Instituut. Daar ontdekte ik mijn passie voor organiseren. Nu vormt Stormtrainingen mijn stap naar meer sportactiviteiten en evenementen voor groepen. Na steeds meer verzoeken om personal training te geven, volgde ik ook de opleiding tot NASM Personal Trainer, een Internationaal erkend vakdiploma.

Toch miste ik nog iets, alleen maar samen bewegen was voor mij niet voldoende. Door mijn burn-out ervaring weet ik hoe belangrijk het is om niet alleen lekker in je lichaam te zitten, maar ook fris in je koppie te zijn. In het nu staan en een goede ademhalingstechniek zijn belangrijke voorwaarden om echt goed te kunnen bewegen. Om deze technieken goed over te brengen behaalde ik het certificaat Mindful bewegen Instructeur, waarin deze technieken naar voren komen in combinatie met bewegen.

“Het lesgeven geeft mij zeer veel voldoening.”
Het sporten in een groep zorgde voor een positieve draai aan mijn leven en bespoedigde mijn herstel. Het motiveerde mij om mijn leven en werk weer op te pakken, om mijn werk in een andere vorm te gieten. Sporten in een groep in plaats van individueel. Samen sporten en toch werken aan je eigen doel. Zo ontstond het idee voor de trainingsvorm: Stormtraining.